tiistai 26. marraskuuta 2013

Uutis Ankka eiku Ankka Uutinen

Oh My Allah! Kyllä on naurettu kuin valtiovarainministerin selittelyjä kuunnellessa. Kun nyt vihdoin nuo 'vatsalihakset' alkaa olla liiasta nauramisesta taas normaalissa kunnossa ja alkaa taas Virta Riittämään, kerrotaanpa varsinaisia uutis-ankkoja tai siis

ANKKA-UUTISIA


Kuten tuossa taannoin kerroin ankan lihan olevan niin maukasta, että tulihan niitä elikoita nyt sitten hankittua, varsinkin kun jouduimme meidän tehotytöistä eli vuohistamme luopumaan reilun satapäisen kanalauman kärsimien miehistö..... ei, vaan henkilöstötappioiden takia. Nuo vuohet kun eivät paljon väistelleet
noita kaakattajia vaan sinne raukat jäivät jalkoihin niin että lähes päivittäin löytyi joku reppana hengettömänä navetan lattialta. Vuohet saivat kuitenkin mukavan uuden kodin läheiseltä hevostallilta jossa eivät taida paljoa tallin asukkaita päästä tallomaan.



Viimeisetkin mielikuvituksiemme rippeet käytettyämme saivat nuo kaksi mainiota kaakattavaa taapertajaa nimikseen Aku ja Iines. Iineksen munintaikää odotellessa ostimme hautomoon myös kolme munaa josko saisimme pienet ankanpojat(nimet vielä mietinnässä) kuoriutumaan ja voisimme katsella kehitystä jo ennen ensi kesää.

                                     Mielikuvituksen riemuvoitot Aku ja Iines


Ankkahan on itse asiassa ihan tavallisesta sinisorsasta joskus ammoisina aikoina(2000v. sitten)  Kiinassa jalostettu lentokyvytön, elopainoltaan noin 4-5kiloiseksi jopa 8:ssa viikossa kasvava lyllertäjä jonka huippunopeus on varmaan siinä 100m tunnissa. Kovin vaikea tarhattavakaan ei meidän uusi lemmikkimme ole, kas kun 30cm on jo liian korkea aitaus ylitettäväksi. Tuolla satapäisen kanalauman kanssakin tulevat toimeen mahdottoman hyvin kun eivät tekisi pahaa edes jonkun tulevaisuus-selvityksen tekijälle saati kyseisen paperijätteen tilaajalle, näin ainakin mikäli olen ankkojen eleitään ja kaakatusta oikein tulkinnut.

Ankkarotuja on sitten sen verran paljon, että todettakoon meidän uusien asukkien olevan Pekingin ankkoja joiden rotunimi taitaa ikävä kyllä olla jonkin moinen enne tulevasta. Sen kylläkin aika näyttää sillä osaavathan ankat muniakin. Pekingin ankka on kaiken lisäksi kelpo munija ja voi tuottaa noin 200 jopa 300 munaa vuodessa joten saa nähdä mikä on näiden räpyläjalkojen käyttötarkoitus tulevaisuudessa. Kaikki tosin ovat niin saman näköisiä valkoisine sulkapeitteineen ettei sieltä mahdollisesti tulevaisuuden suuremmasta ankkajoukosta liene kovin vaikeaa silloin tällöin maukasta ja itsekasvatettua taatusti aitoa lähiruokaa pitopöytään noutaa.

Tässä viikkokausia kirjoitellessani on perheessen saatukin uusi jäsen, siis vain yksi. Ikävä kyllä kolmesta ankanpojasta kuoriutui siis vain yksi(toivottavasti ei ruma) joka reppana nyt on sitten ihmeissään kun ei lajitovereita näy missään. Kovasti ollaan tietenkin yritetty keinoemoina olla mutta ei tuota pienokaista voi tämän kokoluokan äijä kainalonsa suojiin niin vain ottaa. Onneksi ankat siis kasvaa vauhdilla joten hyvin pian pääsee Tupu,Hupu tai Lupu tuonne pienimmäisten kanojen seuraan. Kuten lähes kaikkien eläinten(krokotiili?) poikaset ovat superhellyyttäviä, niin myös tämä ankanpoikanen, jota ei nyt kuitenkaan rumaksi voi tituleerata, on aivan käsittämättömän suloinen keltaisine untuvapeitteineen.

                              Vieläkin mielikuvituksellisempaa? Tupu, Hupu tai Lupu
                                                  ja kaveri.

Muista asioista noin yleisesti on tuo kananmunan tuotanto paisunut jo niin suureksi ettei millään pysty itse niitä kaikkia syömään joten ollaanpa niitä munia nyt sitten jaettu ja jopa myytykin vieraille , tuttaville ja sukulaisille. Lisäksi kananmunat ovat oivallista ravintoa myös... kanoille, jotka keitetyistä munista saavat maittavia aterioita normaalin gmo soijan lisäksi. Todellakin  voin kertoa että kaikki kaupoissa myytävät kananmunat ovat geenimanipuloidulla soijalla ruokittuja jollei asiaa rasiassa erikseen mainita tai raaski ostaa luomumunia joissa ei gmo:ta tietenkään? sallita. Kaikessa hiljaisuudessa GMO tuotteista tuli viime Huhtikuussa täysin sallittu rehuainesosa. Perhana niin, olihan meillä tarkoitus omat kanamme ruokkia niillä hampunsiemenillä joista aikoinaan kerroin ja kasvatin, mutta kuinkas kävikään, lintujen suihin katosivat hamput kyllä, muttei kanojen vaan muuttolinnut äkkäsivät herkullisen matkaevään siirtyessään etelää kohti ja söivät koko pellon tyhjäksi viimeistä siementä myöten. No se olikin vain kokeilu ja ensi syksynä ollaankin ovelampia ja hätistellään nuo rosvot pois kananruoka tilukseltamme. Just joo, ovat kuulemma tosi häikäilemättömiä eivätkä lähde kuin seuraavaan korteen jatkamaan ateriointiaan vaikka kepillä mätkisi, sen verran on linnuillakin tietoutta tuon hampun terveysvaikutuksista. Kokeilin kyllä myös sen yltiöterveellisen rypsin vai minkä lie rapsin syöttämistä kanoillemme vaan kuinkas kävikään? Ei kanaset edes nuuhkaisseet tuota ihmiselle niin välttämätöntä siementä josta sitten saadaan sitä öljyä jota ilman kuolema koittaa, siis ei puhettakaan että rapsi kelpaisi edes kanoille, ainakaan meillä, mutta kyllä kun hampun siemeniä aikoinaan tarjosin, kävi ruokakipolla kauhea kuhina. Mutta  meidänkin kanasemme joutuvat tuota GMO sotkua siis syömään, mutteivat läheskään pääsääntöisesti sillä heille tarjoillaan myös paljon läheisen Germaanikaupan ystävällismielisesti eläinrehuksi jakamaansa, hyllyistä poistettavaa mutta täysin syömäkelpoista hedelmä ja vihannes osastoa, lisäksi tietenkin kaikki ylimääräinen kotiruoka jota tällä poppoolla kyllä syntyy, sekä jo kertomani keitetyt munamössöt kuuluvat munijoidemme ruokavalioon.

Seuraillaan nyt sitten ankanpojan kasvua ja katsellaan kuinka suureksi täytyy ankkalauma saada ennenkuin sieltä voi käydä aina silloin tällöin yhden harventamassa ruokapöytään, nimittäin tällä hetkellä taitaisi joutua tuonne kanojen luo asustelemaan mikäli moista herkkua pitopöytään ehdottaisi, kyllä sen verran suloinen on tuo meidän ensimmäinen keltauntuvikkomme.

Loppuun vielä harmillinen lista viimekertaiseen mus... siis afroamerikkalaiseen jäähän liittyen. Todella harmillista kuinka esim. seuraavat joutuvat tulevaisuuden yhteiskunnassa, jossa sananvapautta rajoitetaan lähes Orwell maiseen tyyliin, muuttamaan omaa minäkuvaansa. Ajatelkaapa kuinka käy esim: Led Zeppelin yhtyeen klassikkokappaleelle Black Dog tai miltä kuulostaa tulevaisuuden Black Sabbath?  Uriah Heepin Lady in Black saa myös hieman erilaisen merkityksen. Näyttelijä Jack Black vaihtaa varmaan taiteilijanimensä uudemman kerran. Ja auta armias kuinka tulevaisuudessa puutarhaliikkeen myyjän suu loksahtaa kun keväällä menet pyytämään Biokemis..siis Biolanin Mustaa Multaa. Onneksi Ankat ovat vitivalkoisia.



Aitojen Asioiden Alkulähteillä  -Jari




























1 kommentti:

  1. Terve Jari!

    Asia meininkiä.

    Oheisessa linkissä lisää erittäin hyviä faktoja kananmunan ravintoarvoista. Sieltä nappasin todella hyvän lauseenkin:
    "Eggs also contain small amounts of almost every vitamin and mineral required by the human body"

    Artikkeli: http://www.businessinsider.com/6-reasons-you-should-be-eating-more-eggs-2014-2

    VastaaPoista