torstai 3. lokakuuta 2013

Mielenpahoittaja

Taaspa on masu täynnä hyvää ja ravitsevaa pöperöä joka sitten lopulta kuolemakseni koituu. En tosin kuolemaksenikaan tiedä milloin, sen tiedon voisi kysäistä Itä-Suomen yliopistolta, mutten halua kun kuitenkin vain pahoittaisin mieleni.
Tänään käydään läpi yhtä nykyihmisen ehkä suurinta murhetta ja miestä joka meidät tuohon t(h)urmioon ajaa, on aika esitellä maailman suurin ja suosituin

MIELENPAHOITTAJA


Kyllä olen pahoittanut mieltäni nyt muutamana päivänä monenkin vuoden edestä oikein urakalla. Satuin katsomaan joltain kaupalliselta lataus-sivustolta mukamas hauskaa Amerikkalaista stand-up koomikkoa nimeltä Jeff Dunham 
http://www.jeffdunham.com/ . En koskaan ole ollut
niin suuren mielipahan vallassa kuin tämän herran neljä stand-up esitystä katsottuani. Kyllähän nyky-yhteiskunnassa pitäisi jotain pyhääkin olla mutta tämän Herran käsittelyssä nenilleen saavat kaikkein arimmatkin aiheet, myös ne joista ei saisi puhua mitään ja ajatuksetkin pitäisi pysyä myönteisinä määrättyjä mielensäpahoittajapiirejä kohtaan. Herran vatsastapuhumis-show koostuu pienestä kiltistä aloitus komiikasta jonka jälkeen hän kaivaa jostain laatikoidensa kätköistä käsiinsä nuken jonka kanssa hän sitten keskustelee niitä ja varsinkin näitä: Osama bin Laadenille sattui pieni kömmähdys kun hän ei kuolemansa jälkeen saanutkaan 72:a neitsyttä vaan 72 vuotiaan neitsyen. Hop hop en ollut minä kun noin sanoi, se oli se perhanan Dunhamin nukke, maailman suosituin terroristi, Achmed, kuollut terroristi, syyttäkää sitä. Minähän vain pahoitin mieleni.
Vajaaseen, Virtaa Riittävään, puolitoista tuntiseen kuuluu muutamien eri hahmojen ja valtavien mielienpahoitusten lisäksi myös paljon itseironiaa jota taitaa ainakin joiltain määrätyiltä mielensäpahoittajapiireiltä puuttua tänä päivänä niin paljon että samaisen Achmedin karjaisemat: Silence! I kill you!!! huudot samaistuvat varmaan heihinkin. Ja senhän siis huudahti nukke enkä minä. Onhan sitä vuosien saatossa saanut itsekin kuulla olevansa vaikkapa, kaikkea en kuitenkaan myönnä, homo, hullu, saatanan Savolainen, länkisääri kahjo, pöhkö, runk... tai siis se mikä jokainen mies on(tai ainaskin ollut), narkkari ja juoppo. Juoppo tosin vasta sen jälkeen kun olin kokonaan? lopettanut alkoholin käytön mutta kuiteskin. Suomalaista ammattitaitoa. Kyllä mieli taas pahoittuu ja muistuu entisen työtoverin sanat, ettei Hän loukkaannu kuin raitiovaunun alla, onnekas pirulainen.

Koomikon on kerrottu pystyvän käyttämään kovinkin räävitöntä ja mieliäpahoittavaa esitystään juuri näiden nukkiensa kautta, kun eihän hän itse sano mitään(ei ainakaan suu liiku?) loukkaavaa, päinvastoin joutuu rauhoittelemaan nukkejaan tuon tuosta. Kyllä Einstein oli oikeassa(kts. Hamppua kirjoitus)äärettömyydestä,  jos ihmisten mielestä puhuva nukke saa sanoa mitä vain, mutta jos ihminen itse aukaisee suunsa väärässä paikassa väärään aikaan ja väärällä tavalla (vrt. tuntemamme biokemisti pariskunta)  saa hän melkeinpä kuolemantuomion. Suositellaan nyt kuitenkin  kyseisen Herran tuotantoa pakkopullana kaikille mielensäpahoittajille, kuten minä. Ja jos satutte kyseisen Herran tuotantoon tutustumaan, katsokaapa kuinka Amerikkalais yleisö suorastaan ulvoo naurusta ja osoittavat suosiotaan seisten jo ennen miehen lavalle saapumista, pyh nuo Jenkit, Suuren Saatanan Amerikkalaiset vääräuskoiset. Onneksi minä vain pahoitan mieleni.

 Suomessahan on viimeaikoina esiintynyt mahdottomasti tätä mielienpahoittelua, tyypillisenä esimerkkinä nyky Suomessa jo lähes kirosanana esiintyvä, ainakin etunimeltään Gösta Sundqvist vainaan(R.I.P) aikoinaan laulaman Maanteiden Kuninkaan kaima. Viimeisimpänä tietenkin erään, ilman lämpötilan pakkasen puolelle menevän mansikkapaikan nimisen edustajamme sanomiset. Ja näistä ihmisten omista mielipiteistähän kaiken maailman 'nazi mat'(pakko Ruotsia?) ottaa nokkinsa sillä päätelmällä ettei ole tainnut kyseistä Amerikan komedianeroa koskaan katsoa, koska muuten olisi jo Achmedilla töitä. Jeff parka, they kill you!

Ja onhan näitä mielensäpahoittajia ollut jo ennen minuakin, ainakin mikäli muistan jo -70 luvulla vaikuttaneen kansanedustaja pastori (ev.lut. ei siis kat.) Olavi Ronkaisen tekemästä, vaikuttavasta työstä pornografiaa vastaan. Tutkittuaan ja lähes puhki selailtuaan ainakin muutaman vuosikerran verran sen aikaisia Jallu, Kalle ja Ratto-lehtiä päätyi hän siihen päätelmään että kyseinen taiteenmuoto on kovinkin turmiollista, itselleen (liekö sitten kuitenkin katolinen?). Ja samaan siis olen itsekin päätynyt, tai no tuohon Ronkaisen ajamaan asiaan en ota kantaa mutta silti nyt saa riittää mielienpahoittelu. Lähdenkin ainoastaan kolme kertaa kyseisen sarjan katsottuani katsomaan vielä neljännen kerran nuo stand-upit ja olkoon vaikka push-upit, lopuksi pahoitan mieleni TAAS kerran, ja verisesti. Silence! I kill you!!!

No ettei nyt mielet pahoittuisi kokonaan puhutaan vaikka varoituksen sananen tämän hetkisistä, alkavien talviliukkaiden aiheuttamista ajokeleistä. Kuten olette varmaan kuulleetkin säätiedotuksissa, on Suomessa jo annettu monin paikoin alaville maille hallan vaara. Mikäli katsomme maailman säätä hieman laajemmin voimme todeta Syyriaan annetun monin paikoin Halla-ahon vaara tiedotuksia. Joten muistakaa, ajakaa varovasti ja varokaa mus.. eikun afroamerikkalaista jäätä. 

Lopuksi vielä Dunhamia, tai oikeastaan hänen kirottua nukkehahmoaan Bubba J:tä, ei siis minun kertomaani, mukaellen:  
Curiosity, tuo Maanmainio tai sittenkin Marsinmainio Suomalaistakin teknologiaosaamista edustava mönkijälaite Mars-planeetalla on löytänyt planeetalta elämää, siis ihan oikeita Marsilaisia. No tietysti heidät pitää toivottaa tervetulleiksi myös Tellukselle ja tänne Suomeen. Vaan mitä eroa noilla ensimmäisillä ulkoavaruusolioilla onkaan Syyrian mahdollisesti meille lähettämiin pakolaisiin?- Todennäköisesti Marsilaiset palaa  takaisin kotiinsa.

Aitojen Mielenpahoittajien Asioilla --Jari

P.S. WTF, OMG, eiku OMA sano Achmed? Ja taas hunajapurkki ekalle: munajahunaja@gmail.com. Goddammit.















'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti