tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hamppua

Onhan se nyt niin ettei ötökät mitään ihmisellä tee mutta ihminen taitaa olla lirissä ilman ötököitä, ainakin mikäli uskomme Albert Einstein nimistä saksalaissyntyistä mitä lie höpö höpö äijää jonka teorioiden mukaan näitä fysiikan lakien ihmeellisyyksiä tänäkin päivänä vielä sovitellaan nyky-yhteiskuntaan. Mukamas ihminen tarvitsee pölyttäjiä kun niistä on riippuvainen 1/3 koko ravintoketjustamme. En usko, ei niin perhanan pieni sittiäinen voi vaikuttaa ihmisen elämään yhtään mitään, pistävätkin jos päälle tallaa. Einstein taisi myös todeta ääretöntä olevan vain avaruuden ja ihmisen tyhmyyden ja tarkemmin ajateltuaan ei hän avaruudesta ollut niinkään varma.  Pölyttäjistä pöllyttäjiin johtaa aasinsiltamme tänään vaikka poliisi tarjoaisi pamppua meidän kannattaisi silti syödä

HAMPPUA

                                                     
                                        Öljyhampun taimia

Foliohatut päähän sillä nyt
käydään läpi jos jonkin näköisiä salaliittoteorioita(hah sanon minä) joita en ainaskaan minä sulata ihan noin vaan suoralta kädeltä. Kirjoittelin joskus bisneksen mahdista ja ihmisten mielen helposta manipuloinnista eli siitä miten ihminen suorastaan aivopestään uskomaan kaikkea kun sen vain ns. virallinen taho meille tarjoaa. On kyse sitten virallisista ravintosuosituksista tai käsitetäänkö kaiken maailman yhdistykset ja liitot(tiapeettes, sydän yms.) jollaintapaa virallisiksi on näissä ainakin jotain epämääräistä jos toiminnan pääyhteistyökumppaneina toimivat monikansalliset lääkejätit. Mitä bisnestä sellainen olisi että lääkeyhtiö yrittäisi oikeasti parantaa ihmisiä? Loppuisi pilleribisnes hyvin äkkiä jos keksittäisiin lääke jolla esimerkiksi verenpaine saataisiin paranemaan, siis ei vain laskemaan verenpainetta vaan parantamaan sen aiheuttaja. Kyllä ihmisen on tarkoitettu syödä noita lääkkeitä koko loppu elämänsä. Olipa hilkulla etten noita lääkkeitä jo alkanut itsekin syömään kun sattumoisin verenpaineet olivat siinä 140/100. Sitten monien sattumien kautta ravintokokeilu erään entisen työtoverin opastamana ja tutustuminen Antti Heikkilän kirjalliseen tuotantoon avasi pienet tihru silmäni apposen avoimiksi. Ilman ainuttakaan pilleriä verenpaineet 115/70 ja uskomukset alkoivat vaihtua tietämykseen. Tietämykseen omasta hyvinvoinnista. Se oli viisi vuotta sitten se, tänään ei sitten enää uskota oikeastaan mihinkään, paitsi että taivas ei putoakkaan niskaan niinkuin eräässä pienessä Gallialaisessä kylässä reppanat pelkäävät.
Muutamia vuosikymmeniä sitten ympäri maailmaa viljeltiin paljon hamppua jota käytettiin moninaisiin tarkoitusperiin  http://hamppu.info/oljyhamppu.html . Tälläinen rikkakasvi ei tarvinnut tuholaistorjuntaa ja maan lannoitukseenkin riitti omasta navetasta löytyvät lantaläjät, lisäksi himputin hampusta sai vielä oivallista polttoainetta, josta tänäpäivänä saataisiin jalostettua biodieseliä. Ja tälläinenhän ei tietenkään sopinut valtaville öljy-yhtiöille tai alkavalle kemian teollisuudelle kaikenmaailman torjunta-aine suunnitelmineen eikä tietenkään margariini nimisen tökötin kehittäneille bisnesmiehille joten alkoi hampun mustamaalaus ja parjauskampanja johon lisäpontta loi tietenkin eräiden hamppulajikkeiden huumaavat vaikutukset. Hamppu sananmukaisesti tallattiin maanrakoon eikä sen sieltä koskaan toivottu nostavan taimiaan.
Internet on nyky-yhteiskunnassa mahtava tiedonjakoväline jonka kautta saamme tietoutta asioista jotka aiemmin jäivät tarkkaan rajattuun mediasensuuriin. Tätä kautta myös hampun uudelleen ihmisten tietoisuuteen tuleminen on mahdollistunut. Se ovatko kuluttajat jo sielunsa myyneet markkinatalouden rattaisiin lopullisesti on sitten toinen juttu mutta ainakin pieni tietoisuuden lisääntyminen hampun hyötykäytöstä on selkeästi havaittavissa. Hamppuhan on ravintoarvoiltaan lähes täydellistä ravintoa niin ihmisille kuin eläimillekin vai mitä sanotte tästä luomutuotetun(hamppu oivallinen luomukasvatettava) hampunsiemenpussin tuoteselosteesta:

                                         
     Syökää rypsiä, syökää rypsiä ja ihmiset uskoo ja syö.

Kyllä taitaa tuo ravintosisältö olla jotakuinkin kohdallaan noin niikuin ravinnetarpeita ajatellen. Kanoille kyseinen tuote esimerkiksi riittää pelkästään veden ja kalkin lisäksi tuottamaan aikamoisia ties mitä omega munia. Mutta meille syötetään mielummin rypsiä jonka viljelys vaatii enemmän myrkytyksiä viljelmille kuin mikään muu kasvi. Kenen etuja nämä kemialliset myrkytykset ajaakaan http://www.magneettimedia.com/tag/monsanto/ . Sen seitsemän erilaista tuholais ja rikkaruohomyrkkyä pellolle levitettyään maanviljelijä sitten myy rypsisatonsa mukamas puhtaasta Suomalaisesta luonnosta saatuna ihmeaineena joka kuitenkin jää hampun luomutuotannolla aikaansaadulle tuotteelle jalkoihin kuin Suomipojan vakuusjärjestelyt Eurooppalaisessa hölynpölyssä. Ja on tietenkin jokaisen itsensä pääteltävissä laittaako suuhunsa tälläisen käsittelyn saanutta tuotetta.



http://www.commercialappeal.com/photos/2007/nov/06/21827/

Tokihan rypsiäkin viljellään myös luomuna joten jos uskot 'virallista totuutta' käytä ihmeessä näitä luomutuotettuja tuotteita. Tosin rypsin kuumennuksessa muodostuu jotain transrasvoja jotka taitaa jollaintapaa myös viralliset tahot myöntää jopa vahingollisiksi ihmisen terveydelle. Meillehän toitotetaan kuinka pitää syödä rypsiöljyä ja perunaa, joten siitä vaan popsimaan virallisterveellisiä ranskanperunoita ja rypsissä muhitettuja perunalastuja.

Hamppuöljyä http://www.elixi.fi/ravintolisat/oljyt/hampunsiemenoljy/ tuotetaan jo Suomessakin mutta hinnat ovat vielä jopa hurjan korkeita viljelyn vähäisyyden vuoksi. Jos ei ole kysyntää ei voi olla tarjontaa, jos taas ei ole tarjontaa jää kysyntä vähäiseksi, eli kumpi olikaan ensin muna vai kana? No meillä ainakin kana, joten hamppuakin täytyi sitten kylvää kasvamaan koko valtava peltoala(0.1ha.) ja voi  mahoton miten sieltä ne pilkistää pienet hampun alut maasta. Hamppu kasvaa todella kookkaaksi(1.5m.) paksuvartiseksi sadontuojaksi jota ei rankatkaan sadekuurot kovin helposti saa lakoontumaan joten en sitten tiedä onko maanviljelijälle siitä etua kun ei saakkaan katokorvauksia niin helposti(heh). Katsotaan tässäkin sitten syksymmällä kuinka sadon kanssa käy.
Joka tapauksessa ei näissä asioissa ole kysymys mistään salaliitoista vaan jääkylmistä bisnespeleistä joiden pieninä pelinappuloina ihminen joutuu mielien manipuloinnin uhrina sokkeloimaan läpi koko pelikenttänä olevan elämänsä.

Olen suunnitellut uudelleenkouluttautumista kun nuo tuki ja liikuntaelimet ei enää ole sieltä vetreimmästä päästä. Mehiläishoitajan ammattitutkinto  http://www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/koulutus-ja-kurssit/mehilaistarhaajan-ammattitutkint/ tai sitten tuo biokemisti olisi nyt harkinnassa. Vaakakuppi taitaa kuitenkin kallistua noihin kirjoituksen alussakin kertomiini, Einsteininkin suuresti ymmärtämiin, pölyttäjiin. Joten biokemisti en siis ole enkä tule koskaan olemaan.
Tuolla hamppupeltoani ihaillessa sattui paikallinen viljelijä tulemaan juttusille. Käytiin läpi tietenkin EU:n kieltämien neonikotinoidien vaikutuksia niin viljelyyn kuin mehiläishoitoonkin sun muuta asiaan liittyvää. Lopuksi keskustelimme jopa nanoteknologiaan liittyviä millimetrin sadastuhannesosien tarkkuuteen jaettujen tekniikoiden käyttöstä nykyaikaisissa teknologiateollisuudessa. Menihän se vähän yli hilseen mutta tuumasin kuitenkin levittäneeni hevosenlannan hamppuviljelmääni just enkä melkein.

Aitojen Asioiden Alkulähteillä- Virran Riittävyyttä unohtamatta  -Jari
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti