maanantai 29. heinäkuuta 2013

Virta Vähissä

Voin voitettua viimekertaisen kilpailumme rasvasodassa ylivoimaiseen tyyliin ja päädyttyään metsänväen sisuksiin voimme kertoa tuon onnettoman margariinipönikän lopuksi siellä kannon-nokassa purskahtaneen itkuun ja myöntäneensä ennen pilaantumistaan, aitojen asioiden olevan kuitenkin ihmiselle niitä mitä kannattaa suosia. Aitoja ihmiskehon asioita ei seuraava kirjoitus todellakaan käsittele vaan kaikkea muuta.  Nimittäin kauheaa huomata että on

VIRTA VÄHISSÄ

Nyt se sitten tapahtui tuo pelkäämäni tilanne josta olen kokoajan päinvastaisia tuntemuksia mainostanut kaikissa kirjoituksissani
, nimittäin olotila muuttui noin niinkuin ihmisten normaaliksi voinniksi eli iski väsy ja paha olo. Kovasti kummastutti moinen joten täytyi alkaa selvittämään syytä moiseen.

Tuossa jokunen päivä ennen olotilan muutosta oli tapahtunut seuraavaa:
Vaimoni kävi hammaslääkärissä enkä voinut vältää tilanteen tuomaa mahdollisuutta kysyäkseni mahdollisuudesta amalgaamipaikkojen saneeraukseen. Varmasti maaliman mukavin hammaslääkäri kertoi mielellään moisesta muistaen kuinka hänellä on kyseiseen aiheeseen liittyvä kirja jonka nimi on: Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito. Pienoisen jutustelun jälkeen hän jo kirjan itse luettuaan päätti lahjoittaa sen meille 'kaupanpäällisiksi'.
Toki mainitsin hänellä varmaan olevan pieniä taka-ajatuksia potilas-suhteen jatkoa ajatellen koska tiesin jo siinä vaiheessa etteivät nuo 50% elohopeaa sisältävät metallimötikät ihmisen suussa voi kovinkaan terveyttä vaalivia  olla.
                                     Tämän luettuaan ymmärtää paljon 

Niinpä vaimon marssiessa kenkäkauppaan jäin autoon tuota opusta lukemaan ja 1,5 sivua kirjaa luettuani olin tehnyt päätöksen jota ei toivottavasti tarvitsisi katua, supermyrkkyä ei ole tarkoitettu ihmiselle suussa pidettäväksi joten saneeraus niin vaimolle kuin minullekin tulee tapahtumaan niin pian kuin mahdollista.
Saneeraus ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella sillä amalgaameja poistettaessa täytyy noudattaa melkoisia suojauksia niin potilaalle kuin hoitohenkilökunnallekin koska tuo vanhoissa kuumemittareissa astelukua näyttänyt aine on erityisen vaarallista porauksessa tapahtuvan höyryyntymisen seurauksena. Mutta...

Samaisena iltana, kuin kohtalon ivaamana, hampaastani lohkesi paikka. Siis amalgaami halkesi keskeltä kahtia jättäen ammottavan aukon purukalustoon. Ja ei muuta kuin soitto heti aamulla kyseiselle lääkärille ja mahdollisimman pian paikka-asiat kuntoon.
Kuinka ollakkaan en osannut huomioida että maanantaiksi sopimani aika ei käynytkään iloisen perhetapahtuman takia joten jouduin ihanien häiden jälkeen perumaan ajan koska olimme luvanneet automme lainaksi hääparille lahjojen kuljetusta varten.

Seuraavan hammaslääkäriajan ollessa vasta seuraavalla viikolla ja hampaan ollessa kuitenkin oireeton en katsonut asialla olevan niin kovin suurta merkitystä, mutten enempää olisi voinut asiassa väärässä olla, nimittäin. Muutama päivä noiden jo mainitsemieni  hääjuhlien jälkeen iski kroppaan todella huono olo jonka pikaisen päättelyn jälkeen en millään voinut enää häiden jälkimaininkeja olevan vaan täysin vetämättömän olon täytyi siis johtua jostain muusta. Seuraavana aamuna alkoi käsien holtiton vapina joka jokaiselle joskus kunnolla juhlineelle taitaa olla kovinkin tuttu ilmiö. Tässä tapauksessa kun oli jo päiväkausia kulunut noista juhlista ei voinut kuin alkaa tutkimaan internetistä ja hammaslääkäristä saamastani kirjasta mistä voisikaan olla kyse ja kas kummaa elohopeamyrkytyksen oireitahan ne olivat. No eivät vielä kovin vakavia oireita mutta selkeitä ennakko-oireita jopa pahemmasta. Pikainen päättely, jonka myöhemmin myös hammaslääkäriltä varmistin, johti siihen lopputulokseen että tuo haljennut amalgaamipaikka oli alkanut ns. vuotamaan kun sen kiillotettu pinta oli rikkoontunut jolloin sen pinnasta oli tullut epätasainen ja siten sen koostumus oli muuttunut sellaiseksi ettei se enää pitänyt myrkkyjä sisällään sen vertaa kuin normaali kiillotettu paikkamateriaali. Virta oli todellakin lopussa.

Onneksi pääsin parin päivän kuluttua hampaan korjauttamaan mutta olo ei niin vain korjaantunut. Mittauksilla on voitu todeta jopa 1000-kertaisia tapauskohtaisia eroja amalgaamista vapautuvan elohopean määrissä  Nyt tätä kirjoitellessa alkaa pikkuhiljaa oireet kuitenkin helpottamaan ja pystyy jopa sen verran ajattelemaan että voi tästä kokemuksesta jotain kirjoittaa.

Elohopea on siis erittäin voimakas hermomyrkky, jopa niin ettei sille maailman terveysjärjestö WHO ole pystynyt määrittämään pienintä sallittua altistumisrajaa ja tälläistä kamaa meidän suussamme sitten oikein kehutaan määrätyissä hammaslääkäripiireissä.Lisäksi elohopea poistuu elimistöstä todella hitaasti, jopa vuosia. Kirjoittelin joskus fluorihammastahnoista ja fluorin myrkyllisyydestä ihmisen elimistölle, joten tuntuu nyt hieman siltä että jos ei meitä lääkkeillä ja lisäaineilla tai kaiken maailman kemikaaleilla saada pois päiviltä niin suussaamme tikittävä aikapommi(amalgaami) ja suuhumme jopa suositeltava kaikkein reaktioherkin alkuaine(fluori) kyllä hoitaa pois sen viimeisenkin terveysrippeen.

No jotain hyvääkin tuossa amalgaamissa tai no hyvää nyt ei kuitenkaan, mutta kivoja itsehoitomuotoja kuitenkin, amalgaamisuuhun näet suositellaan kananmunien syöntiä(nam) sekä alkoholihöyryt kuuleman mukaan neutralisoi elohopeahöyryjä joten saneerattaessa amalgaamipaikkoja on jopa suositeltavaa nauttia pari cl. konjakkia ennen toimenpidettä.Lisäksi jopa suositellaan kahta alkoholiannosta päivittäin nautittavaksi. Kysyin tätä vielä hammaslääkäriltä ja hän asian varmisti eikä pistä yhtään hanttiin jos naukun ottaa ennen vastaanotolle saapumista.Tämähän myös osittain selittänee miksei oireita itselläni esintynyt aikaisemmin(ei kuitenkaan kuivat hääkekkerit) Onhan se sitten kivempaa kun ei tarvitse edes miettiä puudutksen ottamista. Lisäksi täytyisi aloittaa varmasti muutenkin terveyttä edistävä runsas  antioksidanttikuuri joka jatkuu vielä saneerauksen jälkeenkin mutta tälläinen kuurihan kannattaa muutenkin syödä aina silloin tällöin ja tietenkin antioksidantteja syödään siis muutenkin päivittäin esim. marjojen muodossa. Jokatapauksessa elokuussa alkaa saneeraus sekä vaimolle että itselleni ja kirjoitellaan siitä sitten.

Joten Summa Summarum, harkitse tuon nestemäisen metallin saneerausta ja keskustele hammaslääkärisi kanssa aiheesta, tosin sillä varauksella että hammaslääkärikunta on selkeästi jakautunut kahteen leiriin(puolesta vs. vastaan) tässä amalgaami asiassa. Ajattele omilla aivoillasi josko tuollainen myrkky ihmisen suuhun sopii vai onko saneerauksessa mahdollisesti muodostuvat höyryt kuitenkin suurempi uhka terveydellesi http://katriinanpuhdistus.blogspot.fi/2012/10/amalgaami-aikapommi-suussa.html tai http://www.studio55.fi/oikeusjakohtuus/artikkeli.shtml/1234432/rutiinitoimenpide-hammaslaakarissa-oli-vieda-hengen  . Muista kuitenkin lopettaa purukumin syönti, sillä jokaisella puraisulla jonka hampaillasi teet vapautuu elohopeaa elimistöösi.

No kun tuo aivotoimintakin on näköjään hidastunut eikä oikein leikkaa älli sitten millään(elohopea läpäisee ns. veriaivoesteen niin että suhahtaa) niin kerrottakoon nyt sitten kuitenkin vielä tapaus joka tuo mieleen näitä tämänhetkisiä tuntemuksia kaiken vapinan keskellä, nimittäin on ne olleet muutkin kusessa.
Ratkiriemukkaan ja jopa antoisan ravintolaillan jälkeen oli joskus 60-luvulla päässyt nuorimies hieman varttuneemman daamin lakanoiden väliin. Hekuman hetket jäi kuitenkin saavuttamatta kun ulko-oveen työnnettin avain ja daamimme tajusi aviomiehensä saapuvan etuajassa kotosalle. Eipä siinä nuori pojan kloppi voinut kuin syöksyä suoraan sängyn alle sillä seurauksella että vielä 60-luvulla yleinen pissapotta kaatui ja siinä oleva sisältö alkoi valumaan sängyn alta kohti sängyn reunalla istuskelevan aviomiehen varpaita. Hädissään tuo jo niin lähellä onneansa ollut jannu alkoi kauhomaan potan sisältöä kaksin käsin kohti sängyn keskiosaa ja tajusi kuinka hän oli sanan varsinaisessa merkityksessä kusessa.
Niin olen minäkin mutta odottakaapa kunhan saadaan palikat saneerattua niin täältä pesee ja vielä Virtaa Riittää ja saa taas nuo kaikenmaailman mukamas biokemistit kuulla kunniansa.


-Kuitenkin ja kaikesta huolimatta Aitojen Asioiden Alkulähteillä   -Jari


30.7.2013 tehdään vielä pieni lisäys tuohon kirjoitukseen. Kävimme tänään nimittäin mittauttamassa veren elohopeapitoisuudet. Hammaslääkäri kirjoitti lähetteet ja pääsimme käymään sairaalan laboratoriossa kyseisen näytteen antamassa hintaan 48€/henki. Terveyskeskuksessa ei elohopeaan tarvittavia erikoisnäyteputkiloita ollut. Pari viikkoa voi kestää mutta onpahan aika yksinkertainen tapa tarkistaa omat myrkkypitoisuudet, vaikkakaan se ei enää vaikuta meidän saneerauspäätökseemme.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti