sunnuntai 19. toukokuuta 2013

E-koodattua Elämää

Olemme käsitelleet kirjoituksissani kovin luonnollisia ravintoaineita kuten: Kefiiri ja muut maitotuotteet, Mehiläistuotteet, Kananmunat jopa se himputin Sokeri ovat luonnosta saatavia aineksia. En tunnetusti väitä että ne kaikki luonnon antimetkaan ovat kovin terveellisiä, saatikka ihmiselle ihan välttämättömiä, löytyyhän luonnosta melkomoisia myrkkyjäkin joita ihminen on eri tarkoitusperiinsä kehitellyt kuten kauniin liilan värisiä kukkia tuottavista kasveista (Papaver somniferum) .Tälläkertaa paneudutaan kaikkea muuta kuin luonnollisiin aineksiin. Mutta kuitenkaan meidän ei  tarvitse viettää

E-KOODATTUA ELÄMÄÄ

 Syömme tätänykyä jo niin paljon erilaisia lisäaineita ja niiden yhdistelmiä ettei laskuissa voi pysyä mukana kukaan. Yksin elintarvike teollisuuden käyttämiä lisäaineita löytyy neljättäsataa , puhumattakaan kosmetiikan lisäaineista joiden määrä huitelee varmaan toisella tuhannella. Öh..

Ilmankin tultaisiin hyvin toimeen,  mutta teollisuudelle näiden aineiden käyttö luo niin paljon mahdollisuuksia ettei siinä ihmisen hyvinvoinnilla
ole minkään valtakunnan merkitystä. Tälläisten lisäaineiden yhteisvaikutuksia on varmaan mahdotonta tutkia tai selvittää vai laskekaapa kuinka monta eri yhdistelmää saadaan kolmestasadasta aineesta. Sanomattakin lienee selvää ettei keskikoulumatematiikalla näitä laskutoimituksia noin vain ratkaista. En toki väitä kaikkien lisäaineiden olevan vahingollisia terveydelle päinvastoin, on paljon myös terveyttä edistäviä e-koodattuja lisäaineita. Se kuinka nämä aineet reagoivat toistensa vaikutuksesta on helppoa tajuta esimerkin avulla. Ihmiselle tärkkelyksen muunteluun käytetty, elintarvikkeissa jopa turvallinen rikkihappo,e-513, http://www.ttl.fi/ova/rikkiha.html on hyvä esimerkki voimakkaasti reagoivasta lisäaineesta..
 Tuo epäorgaaninen happo nimittäin reagoi kiivaasti esim eri metallien kanssa muodostaen  näiden yhteisvaikutuksessa jopa syaniidia. En tiedä sitten kun en ole asiaa tutkinut(en ole biokemisti) kuinka aine reagoi vaikkapa hampaiden paikkauksessa käytetyn elohopeaa sisältävän amalgaamin kanssa. Riski kuitenkin on olemassa ja vältettävissä. Vältä tärkkelystä(hiilihydraatteja)ja sokereita, ne reikiinnyttää hampaitasi etkä tarvitse amalgaamia suuhusi ja voit tietenkin välttää myös rikkihappoa eli e-513:a jos suussasi sattuu pari paikattua hammasta olemaan. Ennen 60-lukua ei kotimaisissa hammastahnoissa käytetty fluoriyhdisteitä(kosmetiikka lisäaine) joten viitisenkymmentä vuotta on tätä http://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/  elimistöön kertyvää kemiallisesti kaikkein reaktiokykyisintä ainetta tuputettu aamuin illoin hampaiden jynssäykseen, jopa pikkulapsille hyvänmakuisina tabletteina. En kiellä etteikö fluorin käyttö suojaisi hampaita mutta jos vaakakupissa on oma terveys jätän fluoritahnat suosiolla kaupan hyllyyn. Kovin suurta valikoimaa fluorittomia hammastahnoja ei kylläkään ole olemassa  kotimaisissa päivittäistavarakaupoissa mutta apteekeilla on pari vaihtoehtoa. Seuraavan kerran hammaslääkärikäynnin yhteydessä voit kysyä mikä loppujen lopuksi aiheuttaa hampaiden reikiintymisen. Itse lopetin fluoritahnojen käytön samoihin aikoihin kun aloitin hiilihydraattirajoitteisen elämäntavan siinä neljä-viisi vuotta sitten eikä tänä aikana mitään ongelmia hampaiden kanssa ole esiintynyt..-

Vielä joitakin vuosikymmeniä sitten käytettiin monia aineita, joiden vaikutukset elimistöön ovat sittemmin surullisella tavalla tulleet tutuiksi jopa kuolintilastoissa kuten asbesti tai ddt- hyönteismyrkky joita varmaan oli tutkittu ja turvallisiksi todettu. Äitini muistan  kertoneen kuinka raskauden aikaiseen pahoinvointiin määrättiin talidomi uni- ja rauhoittavaa lääkettä jonka vaikutukset odottavilla äideillä olivat katastrofaalisia. Lapset syntyivät pahasti epämuodostuneina juuri tämän lääkkeen vaikutuksesta. Tällainen ihmiskoe kertoo paljon kaikenmaailman aineiden testauksista, joita varmaan kyseisen lääkkeen osaltakin oli tehty. Äitini ei onnekseni kärsinyt pahoinvoinnista minua odotellessaan vaan pyöräytti potran pojan maailmaan tammikuussa 1962(5.4kg)..

Vielä emme ole syöneet kovin kauaa näitä mukamas turvallisiksi osoitettuja lisäaineita ja niiden yhdisteitä joiden vaikutukset alkavat näkyä ties minkä altistusajan kuluttua. Ainakaan tarkempi tutkiskelu elintarvikelisäaineiden osalta ei kovin luottavaista kuvaa anna, nimittäin. Helppo on lisäillä annoksiimme aineita joiden tarkempi tutkiskelu kertoo niiden olevan jopa 1-luokan myrkkyjä. Ilman internettiä jäisi nämäkin tiedot saamatta joten kaivellaanpa paria mukamas harmitonta aineita läpi. Natriumnitriitti(e-250) näyttää tältä http://www.ttl.fi/ova/natnit.html . G. On sellainen myrkky jota ilman olisi varmasti jokainen jos tuota pussista tarjottaisiin mutta makkaroissa ja lihajalosteissa jopa juustoissakin sitä vedetään elimistöön varmaan joka päivä. Lisäksi tuo pääkallon kuva ja rannalla sätkivä kala herättää varmasti kysymyksiä aineen soveltuvuudesta ihmisravinnossa käytettäväksi. Luulenpa ettei kukaan söisi kyseistä lisäainetta sisältävää tuotetta jollei meille tuputettaisi kuinka lisäaineet ovat mukamas tutkittuja ja turvallisiksi todettuja. Itsestään selvänä pidetään ja vielä luotetaan tälläisiin ns. faktoihin joihin myös odottavat äidit uskoivat talidomi lääkkeestä. Sellaista tutkimusta kun ei taida olla olemassakaan jossa tämän nitriitin pitkäaikaisvaikutuksia olisi voitu tutkia, taitaa tutkimus olla käynnissä parhaillaan koekaniineinaan me(te) . Ihanaksi asian tekee se ettei yhteiskunta pysty tätäkään ainetta väkisin kenenkään kitusiin kaatamaan. Aina voimme valita..

Edelleen kuitenkin asiassa pysyäksemme käydään läpi vielä makeutusaine aspartaami.- Kammottavan makuista päänsärkyä, masennusta, levottomuutta, astmaa, väsymystä, hyperaktiivisuutta, ms-taudintyyppisiä oireita, sokeutta, agressiivisuutta, migreeniä, unettomuutta, huimausta, ärtyisyyttä, epilepsiaa, muistinmenetystä, kohtauksia jopa sikiön epämuodostumia mahdollisesti aiheuttavaa makeutusainetta jota virvoitusjuomateollisuus käyttää valtavia määriä noihin juomiin joiden sokeriversiot saattiin pois kouluista. Onneksi, sillä eihän aspartaamin hajotessaan elimistössä muodostamat metanolit ja formaldehydit lapsillemme mitään voi aiheuttaa. Onhan aspartaami tutkittua ja turvalliseksi todettua ties missä tutkimuksissa. D . Emmeköhän kuitenkin ole vapaita itse valitsemaan kurkunkostukkeemme. Jälleen muistamme kuinka omien aivojen käyttöä ei pidä väheksyä ja voimme aina kyseenalaistaa myös virallisen ravintosuosituksen. Aitoja asioita luonnosta unohtamatta..

Keskinkertainen kirjoitus kirvoittaakin käsityskykymme kivaan kilpailuun: Lukaiseppa tuo blogikirjoitus uudelleen tarkkaavaisesti ja löydä oma E-koodauksesi. Tuon vanhan fraasin ensimmäisenä löytänyt voittaa purkillisen Perga rae Superfood from Finland tuotetta.  Vastaukset osoitteeseen: munajahunaja@gmail.com . Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. HUOM! Sukulaiset, ette saa osallistua. Tai saatte mutta teille ei voittoa anneta kun saatte tuotetta muutenkin. Sitten joskus.



Ja kun vielä Virtaa Riittää niin kerrotaan tämäkin.                                                                       THL tuo meidän Suomalaisten hyvinvointia ylläpitävä laitoksemme on lukuisista tutkimuksistaan huolimattta jättänyt erään kiinnostavan alan kokonaan ilman mainittavaa tietokantojen ylläpitoa.Nyt asiaan on tulossa muutoksia sillä pääjohtaja Pekka Puskan johdolla he ovat vihdoin löytäneet Suomesta jo lähes sukupuuttoon kuolleen eläinlajin. Warthog Medical Journal lehdelle antamassaan tiedonannossa he toteavat Suomen Kansalle: Suomesta juuri löytyneestä kolmiomaisella evällä varustetusta petokalasta otettu näyte on Haista kaavittu. Sitä samaa toivottelemme myös me sinne heidän suuntaansa.

Aitojen Asioiden Alkulähteillä  -Jari













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti